ShopLogo SterAccu.nl

Logo Dynac Batteries
 Verzending 

Bij ons zijn de verzendkosten ALTIJD

€ 7.50
hoe zwaar het ook is.


Een auto accu is een energiebron die een auto nodig heeft om te starten.
Een standaard auto accu.De accu levert ook energie aan de apparatuur en systemen op het moment dat de dynamo niet genoeg stroom kan leveren.

Als de auto accu leeg is, zal de auto ook niet starten. Het is dus belangrijk dat je de status van de auto accu in de gaten houdt om te voorkomen dat je op een ongewenst moment plotseling stil komt te staan.

Functie van een accu
De accu is de energiebron die dient om de auto te starten en het surplus aan energie te leveren die door de verschillende apparatuur en systemen die in de auto zijn gemonteerd wordt gevraagd als de dynamo niet genoeg stroom kan leveren. Daarnaast reguleert de accu de stroom die door de dynamo wordt aangemaakt tijdens de verschillende snelheden waarmee de auto bereden wordt.

Accu vervangen
Een accu vervangen.De accu gaat tijdens het gebruik achteruit tengevolge van pieken en dalen in het laden en ontladen, door roestvorming op en van de interne onderdelen (de anode en kathode veroorzaken kortsluiting).

Hoe controleer ik de accu?
Een simpele controle kan gedaan worden door de aanwezigheid van sulfaat op de accupolen te testen.

Wat voor onderhoud heeft een accu nodig ?
Afhankelijk van de accu is het af en toe nodig gedistillleerd water toe te voegen. Voeg nooit accu-zuur toe.

Gebruikte accu ?
De accu bestaat uit een aantal sterk milieuvervuilende elementen als lood, zink en zuren. Erkende inzamelaars recyclen gebruikte accu's op een milieuverantwoorde wijze.

Startvermogen accu
Wanneer de 'startpower' terugloopt en de motor moeizaam op gang komt, nadert het einde van de accu. Extreme hitte (onder de motorkap) kan de accu aanzienlijk beschadigen.

Zomermaanden - Wintermaanden
In de zomer maanden slijt de accu door een blijvend capaciteitsverlies. Dit komt vaak aan het licht tijdens de winterkou, waarbij het vermogen van de accu afneemt door de kou.

Korte ritten
Door veel korte ritten te maken, neemt de levensduur van de accu eveneens aanzienlijk af.


© 2018 Handelsonderneming Bogaert
Vondersestraat 39, 5961 JR Horst